BOEK UW VERBLIJF

Vakantiewoning Drents Friese Wold

Nederland bezit maar liefst 20 nationale parken met prachtige natuurgebieden. We mogen ons bij Bungalowpark Het Bosmeer gelukkig prijzen, want natuurgebied het Drents Friese Wold ligt in Zuidoost-Friesland, op slechts enkele kilometers afstand van ons bungalowpark. Wilt u met uw gezin, familie of vrienden een vakantiewoning in een groene omgeving? Dan bent u van harte welkom in ons bungalowpark.  

  • Een vakantiewoning in een groene omgeving
  • Het natuurgebied Drents Friese Wold in de buurt
  • Gevarieerde wandel- en fietsroutes

Wilt u meer informatie over de omgeving of wilt u een van de beschikbare bungalows huren of kopen? Neem contact met ons op door te bellen naar 0561 433 672 of door een e-mail te sturen naar info@bosmeer.nl.

Wandel- en fietsroutes in het natuurgebied

Natuurgebied het Drents Friese Wold is 6.000 hectare groot en biedt een bijzondere combinatie van bos, stuifzand, heide en beekdalgraslanden. Dit gebied is het op een na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. De focus in het inrichtingsplan van dit nationale park ligt op het bieden van ruimte voor de ‘wilde natuur.’ De paden worden avontuurlijker, doordat grote delen van dit gebied niet of nauwelijks meer beheerd worden. Het is dan ook mogelijk om te lopen en te fietsen op zowel verharde als halfverharde paden en zandpaden. Hoe bijzonder is het dat in dit bosgebied ook ‘De Kale Duinen’ en het ‘Aekingerzand’ te vinden is?

Het Drents Friese Wold heeft 130 kilometer aan wandelpad beschikbaar, waar meer dan 30 gemarkeerde wandelroutes te vinden zijn. Gaat u liever te fiets op pad? Het natuurgebied biedt een netwerk van fietspaden door het natuurgebied heen. Ideaal om hier een dagje te spenderen.

Dieren spotten in heidegebieden Doldersummer en Wapserveld

Heidegebieden Doldersummer en Wapserveld zijn te vinden in het zuidwesten van natuurgebied het Drents Friese Wold. Gelegen rondom het lieflijke dorp Doldersum, behoort de uitgestrekte vochtige heide tot de best ontwikkelde van West-Europa. Met een afwisseling van droge zandruggen en natte slenken, zijn hier veel verschillende soorten planten en dieren te vinden. Heideschapen en runderen houden de heide in goede conditie. De heideschapen grazen onder leiding van een herder in dit gebied. Door de verschillende bebossing treffen we bosvogels, weidevogels en moerasvogels naast elkaar aan. Uiteraard zijn er nog vele andere bewoners te vinden, waaronder de ree, vos, haas, egel, eekhoorn, hermelijn, bunzing, het konijn en de zeer zeldzame boommarter.

Dit prachtige gebied is makkelijk te bereiken vanaf Bungalowpark Het Bosmeer. Zo bent u vanuit uw vakantiewoning snel in het heidegebied en kunt u dieren spotten, kijken naar de prachtige natuur en een wandel- of fietsroute afleggen.

Wat ligt er nog meer in de omgeving van Het Bosmeer?

Niet alleen het Drents Friese Wold is een bezoekje waard, het mooie Friesland heeft nog meer prachtige parken, bossen en heidegebieden te bieden, zoals:  

Vakantiewoning nabij het Drents Friese Wold

Bungalowpark Het Bosmeer mag zich “Gastheer van het Landschap Drents Friese Wold” noemen. Bij de receptie is er volop foldermateriaal te vinden over de groene omgeving. Onze medewerkers staan voor u klaar om tips en informatie te geven over het Drents Friese Wold en het huren of kopen van een vakantiewoning nabij dit prachtige natuurgebied.