Zwemmen, een speurtocht of naar een attractiepark, er is meer dan genoeg keus!

Openluchtzwembad De Dobbe

Tegenover het park

Ga gezellig zwemmen en spelen in verwarmd openluchtzwembad De Dobbe. Hier heb je tijdens jouw verblijf op Het Bosmeer gratis onbeperkt toegang.

Er is een wedstrijdbad met 2 duikplanken, een bad voor kleine kinderen en een peuterbadje.

Daarnaast vind je op het terrein een voetbalveld, volleybalveld, airtrampoline, ligweide, speeltuin voor de allerkleinsten, toiletten en douches (tegen betaling). Ook is er een kiosk voor koffie/thee, snacks en ijs.

Geopend van begin mei tot begin september.

Spookjespad bij de Spokedam

Spookjespad bij de Spokedam

Belevenispad

Het Spookjespad is een natuur- en ontdekroute rondom de Spokeplas voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar. Langs de route staan houten standbeelden met daarbij opdrachten. De opdrachten hebben tot doel om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur om ons heen.

Om de route en opdrachten nog leuker te maken is er bij de receptie van Het Bosmeer een tasje te koop met o.a. de opdrachten, een loep, spiegeltje, zoekkaart voor insecten en bomen. De lengte van deze route is 1,5 km.

Speel en zwemplas de Spokeplas

Speel- en zwemplas de Spokeplas

Op 300 meter afstand

Bezoek de Spokeplas voor een 'dagje naar het strand'. Er zijn o.a. een waterpomp, schommel, rekstokken en een klimhuisje met glijbaan verspreid over het terrein. Diverse strandjes en zonneweides om heerlijk te genieten. Is het niet mooi weer? Loop dan een rondje rond de Spokeplas en door het bos.

Attractiepark Duinen Zathe

Appelscha, 18 kilometer afstand

Attractiepark Duinen Zathe: een compleet en betaalbaar dagje vol plezier, vermaak en vertier voor het hele gezin! Inclusief verkeerspark.

All inclusive: koffie, thee, limonade, waterijsjes, friet, snacks en soep zijn bij de entree inbegrepen, dus geen onverwachte kosten. Kaartjes koop je met korting in onze receptie.

Speelboerderij De Drentse Koe

Ruinerwold, 20 kilometer afstand

Wil je een leuk dagje weg met de kinderen? Bij De Drentse Koe kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen, rijden op traptrekkers en skelters, spelen in de zandbak, op het springkussen en nog veel meer.

Is het slecht weer? Dan is er een verwarmde speelschuur met een speelmanege, bouwzolder, klim- en glijtoren en een glow in the dark benedenverdieping met o.a. Oud-Hollandse spelen en pannavoetbal.

Wildlands Emmen

Wereldreis in één dag

Ga naar Wildlands en ontdek dieren uit alle werelddelen. In Jungola maak je een boottocht over de Rimbula Rivier door de jungle en vertelt een verzorger je van alles over de olifanten. In Nortica maak je een 4D-ride en ontdek je de poolgebieden boven en onder het ijs en vertelt een verzorger je alles over de pinguïns. In Serenga kun je een kijkje nemen in de Savannestal, en vertelt een verzorger je over de mantelbavianen. Bednke alsvast je vragen, wat wil jij weten?