BOEK UW VERBLIJF

Vakantiehuis Dwingelderveld

Wilt u er even tussenuit en genieten van een groene omgeving? Huur dan een vakantiehuis nabij Dwingelderveld op vakantiepark Het Bosmeer. Door een bungalow te huren of te kopen op ons vakantiepark, verblijft u tussen maar liefst drie Nationale Parken in: niet alleen dicht bij Nationaal Park Dwingelderveld (29 kilometer) maar ook bij het Drents-Friese Wold (15 kilometer) en de Weerribben-Wieden (19 kilometer). Zo is er genoeg te ontdekken! Bij Het Bosmeer vindt u vakantiewoningen die van alle gemakken zijn voorzien, geschikt voor gezinnen of groepen tot max. 8 personen.

  • Geniet van rust, ruimte en de natuur
  • Gevarieerde wandel- en fietsroutes
  • Bungalows voor max. 8 personen

Meer weten over onze vakantiehuizen, ons vakantiepark of de prachtige omgeving? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons.

info@bosmeer.nl bel 0561 433 672

Nationaal park Dwingelderveld

Bij een verblijf op het Bosmeer mag een bezoek aan het Nationaal Park Dwingelderveld niet ontbreken. Dwingelderveld is al sinds 1991 een Nationaal Park en vormt het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het park is ongeveer 3500 hectare groot. Als u de omgeving te voet, met de fiets of ter paard verkent, komt u erachter dat de natte heideslenken worden afgewisseld met droge zandruggen, graslanden, akkers en bossen. U hoeft zich hier in ieder geval niet te vervelen.

Ontdek de flora en fauna

Planten en dieren zijn hier volop te vinden. In de natte delen vindt u hier bijvoorbeeld dopheide,  klokjesgentiaan en de gele beenbreek en op de droge vlakken komt u struikheide en muizenoor tegen. Houdt u van orchideeën? Dan kijkt u hier uw ogen uit! Er zijn namelijk wel 6 verschillende soorten orchideeën te vinden, zoals de dennenorchis. Dwingelderveld is voor vele vogelsoorten ook de perfecte plek voor het uitbroeden van hun eitjes. U kunt hier zomaar de roodborsttapuit, boomleeuwerik of een wulp spotten.

Oog in oog met een ree

Naast de vele vogels en insecten spot u tijden uw wandeling of fietstocht door Nationaal Park Dwingelderveld wellicht konijnen, eekhoorns en reeën. Ook zijn er drie soorten slangen te vinden: de adder, de gladde slang en de ringslang. Deze zijn alle drie relatief ongevaarlijk voor de mens en u zult ze niet snel tegenkomen.

Geniet van al het moois dat Dwingelderveld te bieden heeft

In Nationaal Park Dwingerveld is genoeg te zien. Neem wat snacks en drankjes mee, trek uw beste wandelschoenen aan en ga een dagje op pad. Wilt u door het gebied heen fietsen, maar heeft u geen fietsen meegenomen? Bij vakantiepark Het Bosmeer is het mogelijk (elektrische) fietsen te huren vanaf € 10,- per dag.

Meer activiteiten in en rondom Het Bosmeer

Naast het bezoeken van de 3 Nationale parken rondom Het Bosmeer is er nog meer te beleven in en rond ons vakantiepark. Neem eens een kijkje bij de volgende bezienswaardigheden of activiteiten:

Neem contact met ons op

Wilt u een vakantiehuis nabij Dwingelderveld huren of kopen? Of ontvangt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

info@bosmeer.nl bel 0561 433 672