BOEK UW VERBLIJF

Vakantiehuis Weerribben-Wieden

Een vakantiehuis nabij Weerribben-Wieden huren of kopen voor 1 tot max 6 personen? Bungalowpark Het Bosmeer ligt op 19 kilometer afstand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zo hoeft u nog maar een klein stukje te rijden om de Weerribben-Wieden te bezoeken. De Weerribben en Wieden vormen sinds 2009 samen een Nationaal Park en het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Huur of koop uw vakantiehuis met uw gezin, familie of vrienden bij bungalowpark Het Bosmeer en geniet van al het moois dat de groene omgeving te bieden heeft.

  • Fiets, vaar of wandel door de Weerribben-Wieden
  • Een vakantiehuis omringd door natuur
  • Vakantiehuizen voor max. 6 personen

Wilt u meer informatie over ons bungalowpark? Of wilt u een vakantiehuis nabij de Weerribben-Wieden huren? Boek via onze website of neem contact met ons op.

info@bosmeer.nl bel 0561 433 672

Laagveenmoeras

In dit prachtige Nationaal Park wisselen water en land elkaar af. Zo vindt u er meren, sloten en vaarten, hooilanden en weilanden, rietlanden, trilvenen en moerasbossen, die leefruimte bieden aan vele soorten planten en dieren. Genoeg te zien dus! De oplettende kijker of flora-en-faunakenner spot onder andere moeraswolfsmelk, de groenknolorchis, de zwarte stern en otters. Otters leven alleen in een kwalitatief hoogwaardige omgeving, dit zegt dus veel over de kwaliteit van dit Nationaal Park.

Het water in de Weerribben-Wieden

Wat is er zo bijzonder aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden? Het water! In het rustige water van sloten en trekgaten groeien allerlei waterplanten, zoals kikkerbeet en krabbenscheer. Op en in dit water wemelt het van de moerasbewoners, waaronder vele soorten watervogels. Blankvoorns, modderkuipers en snoeken zijn onder andere te vinden in het schone water.

Vaar door het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Benieuwd wat er nog meer in en rondom het water te vinden is? Bekijk de Weerribben-Wieden dan vanaf het water. Door het open water vaart u in alle rust door de natuur en komt u lekker tot rust.

Fiets of wandel

Dankzij de aangelegde paden kunt u door dit schitterende gebied uitstekend fietsen en wandelen. Heeft u geen fiets meegenomen? Bij Het Bosmeer huurt u al een stadsfiets of e-bike vanaf € 8,- per dag.

Het onderhouden van de Weerribben

Om de hoge kwaliteit van het Nationaal Park te waarborgen, wordt het park intensief beheerd en onderhouden. Het riet wordt in de winter geoogst en de hooilanden in de zomer gemaaid. Ook sloten, vaarten en oevers maken de beheerders regelmatig schoon.  

Wat is er nog meer te doen rondom Het Bosmeer?

Bungalowpark Het Bosmeer ligt in een gebied met veel natuur. Naast een bezoek aan de Weerribben-Wieden zijn de volgende parken, bossen en natuurgebieden zeker een bezoekje waard:

Vakantiehuis nabij de Weerribben-Wieden

Vanuit Bungalowpark Het Bosmeer zijn alle omliggende natuurparken goed bereikbaar. Meer informatie over de omgeving of onze vakantiehuizen vindt u bij de receptie of op onze site. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers vertellen u graag meer.  

info@bosmeer.nl bel 0561 433 672