BOEK UW VERBLIJF

Weldadig Fiets Arrangement

Weldadig Fiets Arrangement

Noordwolde is gelegen in de Vrije Koloniën van Weldadigheid (UNESCO-genomineerd). Deze zijn opgericht in 1818 door Johannes van den Bosch. Er was toendertijd veel armoede in de grote steden en Johannes wilde de paupers kans op een beter bestaan bieden. Uit het hele land werden paupers naar de Vrije Koloniën gestuurd. Ze kregen een huisje met een stukje grond om te bewerken voor de landbouw. Er werd ze discipline en orde aangeleerd en de kinderen moesten verplicht naar school. Dit was het begin van een groots maatschappelijk experiment dat nog steeds zichtbaar is in het landschap en de gebouwen die in deze omgeving staan.

Wilt u genieten van de prachtige omgeving van Het Bosmeer en meer te weten komen over de Koloniën? Boek dan dit leuke fietsarrangement. Inhoud:

  • Huur bungalow A4 of A6 comfort voor 2 personen (weekend € 289,-/midweek € 369,-/week € 549,-)
  • Opgemaakte bedden bij aankomst
  • diverse fietsroutes
  • Weldadig Welkom Pakket met daarin o.a. het prachtige boek "Vrij in de Kolonie" (1 pakket per bungalow)
  • prijs is exclusief parklasten en eindschoonmaak

Fietshuur is niet inbegrepen, u kunt uw eigen fiets meenemen of e-bikes of reguliere fietsen huren via onze receptie.

Bovenstaand arrangement is te boeken voor een verblijf in de periode van 19 april tot 25 juni en 6 september tot 4 oktober.
Niet geldig i.c.m. andere acties/kortingen.
Extra personen bij te boeken:  Weekend € 17,50 p.p.        Midweek € 20,- p.p.       Week € 25,- p.p.

Wilt u het Weldadig Fiets Arrangement reserveren? Neem hiervoor contact op met de receptie, tel. 0561-433672.

Luxe bungalow

type A4

Verblijf in type A4: heerlijke, comfortabel ingerichte bungalows met o.a. vaatwasser, schuifpui naar terras, badkamer met inloopdouche en ligbad. Gratis wifi in de huisjes.

Koloniën van Weldadigheid

fiets rond in het gebied van de paupers

Al fietsend ontdekt u het gebied waarin de paupers leefden. Plaatsen als Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord zijn de moeite meer dan waard. En natuurlijk mag een bezoek aan Museum De Proeftuin (geopend op 1 mei 2019) niet ontbreken!

Weldadig Welkom Pakket

cadeau per bungalow

Bij aankomst treft u in de bungalow een Weldadig Welkom Pakket. Hierin vindt u o.a. een prachtig geïllustreerd boek, "Vrij in de Kolonie" t.w.v. € 14,95.

Fietsverhuur

mogelijkheden

U kunt uw eigen fietsen meenemen. Maar ook is het mogelijk fietsen bij onze receptie te huren. We hebben o.a. e-bikes, fietsen met 3 versnellingen of met 7 versnellingen te huur. Ook kan er een tandem gehuurd worden. Wilt u zeker zijn van een bepaalde huurfiets dan adviseren we telefonisch vooruit te reserveren.

Zwembad

sportief ontspannen

Wist u dat onze gasten gratis toegang hebben tot het verwarmde openluchtbad aan de overkant van de weg? Bij aankomst ontvangt u een pasje waarmee u tijdens uw verblijf zo vaak als u wilt kunt zwemmen. In de periode dat het openluchtbad gesloten is kunt u gebruik maken van overdekt zwembad De Steense in Wolvega.